Kinder-hypnotherapie

Voor het behandelen van onverklaarde pijnklachten en andere somatisch onverklaarde klachten bij kinderen blijkt  hypnotherapie een doeltreffende methode. Op internet is inmiddels  veel literatuur te vinden over succesvolle behandeling met hypnotherapie. Ook artsen verwijzen steeds vaker door naar hypnotherapeuten om kinderen te helpen met buikpijn, hoofdpijn, bedplassen, angsten en spanningsklachten. Belangrijk is hierbij dat er medisch geen diagnose gesteld kan worden of er geen medische oplossing geboden kan worden.

De behandeling van kinderen bestaat meestal uit minder sessies en vaak ook kortere sessies dan bij volwassenen. Het betreft geen speltherapie (waarmee aan de hand van speelgoed en spelen kinderen uitgedaagd worden richting verandering) maar een kind wordt na een uitgebreide intake en voorgesprek in trance gebracht waardoor het onbewuste van het kind suggesties makkelijker tot zich neemt en toepast.

Thuis zal het kind de opgenomen sessie meerdere malen oefenen zodat de werking versterkt wordt. Ouders (of één ervan) zijn meestal aanwezig bij het eerste gesprek en kunnen de opname ook afluisteren. De toestemming van beide ouders is nodig voor het behandelen van kinderen tot 16 jaar. Behandelen van kinderen met hypnotherapie kan vanaf ongeveer vijf jaar.

Voor meer informatie zie ook de documentaire Hypnose op recept  van 28 mei 2018 https://www.npostart.nl/2doc/28-05-2018/VPWON_1283073