Jongeren-hypnotherapie

De behandeling van jongeren bestaat meestal uit minder sessies en vaak ook kortere sessies dan bij volwassenen. Omdat ik geen kindertherapeut ben behandel ik geen kinderen jonger dan 12 jaar.

Voor het behandelen van onverklaarde pijnklachten en andere somatisch onverklaarde klachten bij (kinderen en) jongeren blijkt  hypnotherapie een doeltreffende methode. Op internet is inmiddels  veel literatuur te vinden over succesvolle behandeling met hypnotherapie. Ook artsen verwijzen steeds vaker door naar hypnotherapeuten om (kinderen en) jongeren te helpen met buikpijn, hoofdpijn, bedplassen, angsten en spanningsklachten. Belangrijk is hierbij dat er medisch geen diagnose gesteld kan worden of er geen medische oplossing geboden kan worden.

Thuis kunnen de opgenomen sessies meerdere malen geoefend worden zodat de werking versterkt wordt. Ouders (of één ervan) mogen indien gewenst aanwezig zijn bij het eerste gesprek en kunnen de opname ook afluisteren. De toestemming van beide ouders is nodig voor het behandelen van kinderen tot 16 jaar.

Voor meer informatie zie ook de documentaire Hypnose op recept  van 28 mei 2018 https://www.npostart.nl/2doc/28-05-2018/VPWON_1283073