Kosten & Vergoedingen

Een consult psychotherapie (persoonlijk, telefonisch of via Skype) van anderhalf uur kost voor particulieren € 120,- , een consult van een uur € 80,- en van drie kwartier  € 60,-. Begeleiding per e-mail of telefoon, € 20,- per kwartier. Overschrijding in tijd van meer dan tien minuten kost € 20,-.

Graag pinnen na afloop, facturen kunnen door de cliënt zelf worden ingediend bij de ziektekostenverzekering, voor zekerheid over vergoeding check zelf of dit het geval is in de polis.

Vergoeding door de ziektekostenverzekering is afhankelijk van de polis en welk pakket je hebt. In een basispakket bij een ziekenfonds is de vergoeding nihil, maar in een wat uitgebreider aanvullend pakket is gedeeltelijke vergoeding meestal mogelijk.

De vergoeding valt onder ‘Alternatieve geneeswijzen: psychosociale therapie/ hypnotherapie, beroepsverenigingen NBVH of  RBCZ’.

Zelfstandig ondernemers kunnen de begeleiding als aftrekpost opvoeren, dan geldt het als opleiding of coaching. De kosten voor coaching zijn hetzelfde maar daar komt 21% BTW bovenop.

Vergoeding door de werkgever is wellicht mogelijk, in overleg met de arbo-arts, direct leidinggevende of personeelsfunctionaris. In dit geval maak ik een offerte voor coaching of reïntegratiebegeleiding. Deze kosten zijn aftrekbaar voor de organisatie.

De kosten voor een groepstraining zijn afhankelijk van de lengte, ontwikkeltijd, het aantal deelnemers en de locatie.